Társoldalunk:

Különleges kezelést akart, de majdnem amputálni kellett a harcosnő lábait - képek

2020.12.04. 09:45

Athena Martinez egy MMA-mérkőzésre készült, és az izmai gyorsabb regenerálódása miatt egy speciális kezelésen, az úgynevezett krioterápián vett részt. Ennek lényege, hogy mínusz 180 fokra hűtött folyékony nitrogén áramoltatásának segítségével rövid idő alatt úgymond helyrehozzák az ember izomzatát.

A 29 éves sportolónak 2-3 perces kezelésen kellett volna részt vennie, ehelyett kétszer is megkapta ezt a fajta terápiát, aminek rendkívül súlyos következményei lettek. „Egy órával a krioterápia után úgy éreztem, hogy a lábaim megégtek." – mondta egy ausztrál online lapnak Martinez. Természetesen azonnal kórházba került, ahol a súlyos fagyási sérülések miatt egy ideig az is felmerült, hogy amputálni kell a lábait.

Erre szerencsére nem került sor, ugyanakkor folyamatos fájdalmakkal küzd azóta is a brazil származású sportoló, akinek ráadásul még biztosítása sem volt Ausztráliában. Ugyanakkor ezt a problémáját megoldották egy közösségi gyűjtéssel, amivel több, mint 4,5 millió forintnak megfelelő összeget kapott Martinez a kórházi számláinak fedezésére.

A következő képek az esetről felkavaróak lehetnek:

Athena Martinez fagyási sérülése.Forrás: Athena Martinez Instagram-oldala
Athena Martinez fagyási sérüléseForrás: Athena Martinez Instagram-oldala