Május elején rendezik a tokiói olimpia maratonfutó tesztversenyét

London Marathon 2019  Eliud Kipchoge Lily Partridge Roza Dereje Vivian Cheruiyot Kenyan Olympic Brigid Kosgei Maiden women youngest winner Manuela Scha wheelchair British Athletes Callum Hawkins Dewi Griffiths Charlotte Purde and Lily Partridge London Mar
Eliud Kipchoge wins the elite men's race at the London Marathon on April 28th, 2019. (Photo by Karyn Louise/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Május 5-én, a Hokkaido-Szapporo Marathon Fesztivál keretében rendezik a 2020-ról a jövő évre halasztott tokiói olimpia maratonfutó és gyalogló versenyszámainak tesztversenyét.

Az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz honlap írása kiemeli, hogy a szervezők egyben megerősítették a műúszás (március 4-7.), a kerekesszékes rögbi (április 3-4.), a paraatlétika (május 11.) és a 3x3-as kosárlabda (május 14-16.) tesztversenyének időpontját is. A tájékoztatás szerint a rendezők terveznek próbaversenyt gördeszkában, tornában, röplabdában, valamint pálya- és BMX-kerékpárban, de ezeknek még nem találtak végleges időpontot.

Atlétikában a gyalogló, valamint maratonfutó számokat a japánok nem a fővárosban, hanem az attól 800 kilométerre északra fekvő Szapporóban bonyolítják le, hogy ne tegyék ki a versenyzőket a Tokióban abban az időszakban várható hőségnek.

A pandémia miatt elhalasztott olimpiát jövőre július 23. és augusztus 8. között rendezik meg, míg a paralimpia augusztus 24-től szeptember 5-ig tart.