Anthony Joshua látványos kiütéssel védte meg világbajnoki öveit - videó

Horizontal
Britain's Anthony Joshua (R) lands a punch on Bulgaria's Kubrat Pulev (L) during their heavyweight world title boxing match at Wembley Arena in north west London on December 12, 2020. (Photo by ANDREW COULDRIDGE / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Szombaton késő éjszaka Londonban, a Wembley Arénában tette kockára WBA, IBF, WBO és IBO nehézsúlyú világbajnoki címeit Anthony Joshua, és a 31 éves angol magabiztos teljesítménnyel győzte le a bolgár Kubrat Pulevet.

Az összecsapás tapogatózó, vagy akár azt is mondhatjuk, unalmas nyitó percekkel rajtolt, majd a 3. menetben látványosan megváltozott a találkozó képe: Joshua támadásba lendült, és fejre irányuló akciókkal megrendítette bolgár riválisát. Pulev a kemény találatok (első sorban felütések) hatására kifordult, a vezetőbíró pedig rá is számolt, majd nem sokkal később padlóra is került a kihívó, írja összefoglalójában a Profiboksz.hu honlap.

Ekkor úgy tűnt, gyorsan befejeződhet az ütközet, azonban a szünetet követően alább hagyott a világelső lendülete, így Pulev össze tudta szedni magát, sőt, a 8. etapot talán el is vitte a szófiai bunyós.

A 9. felvonásban aztán ismét ritmust tudott váltani az időnként görcsösnek látszó Joshua, a fáradó Pulev pedig újra padlót fogott, és ugyan ekkor még felállt, de gyakorlatilag a következő ütéssel, egy fejre mért jobbossal Joshua kiütötte 39 éves vetélytársát.

Ez azt jelenti, hogy az egyesített nehézsúlyú bajnok, Joshua mérlege 25 mérkőzés után 24 győzelem (22 K.O., T.K.O) és egyetlen vereség, és készülhet a következő, a szombtinál sokkal nagyobb küzdelmet ígérő csatára, amit minden bizonnyal honfitársa, Tyson Fury ellen kell majd megvívnia.