Mégsem lehetnek minden nap nézők a darts-világbajnokságon

Félelmetes, 110-es körátlagot dobott Peter Wright az exeteri PL-fordulóban
Vágólapra másolva!
Nyolc napig biztosan nézők nélkül zajlik majd a kedden rajtoló a darts-világbajnokság Londonban. A január 3-án befejeződő vb-n 95 mérkőzésre kerül sor.

A szervezők eddig úgy számoltak, hogy a vb során végig naponta ezer szurkoló léphet be az Alexandra Palace-ba - ahol hagyományosan remek hangulatot teremt a közönség -, ám a brit kormány bejelentése szerint a főváros szerdától a legszigorúbb, 3-as kategóriájú járványügyi besorolásba kerül, így átmenetileg zárt kapuk mögött kerül sor a sporteseményekre.

Ez azt jelenti, hogy a keddi nyitányon még korlátozott számban bemehetnek szurkolók, ugyanakkor tilos énekelni és jelmezben megjelenni, italt is csak az asztaloknál ülve lehet fogyasztani. Szerdától pedig nyolc napon át nézők nélkül zajlanak majd a küzdelmek. Az, hogy karácsony után visszaengedik-e a rajongókat, csak jövő héten dől el.

A keddi nyitónapon nyilat ragad a címvédő Peter Wright is, a rikító ruháiról, punk-frizurájáról és fejfestéseiről is híres skót versenyző az előző döntőben 7-3-ra verte a háromszoros világbajnok holland Michael van Gerwent.