Újabb címvédésével világrekorder lett Gannagyij Golovkin - videó

Gennady Golovkin v Kamil Szeremeta GettyImageRank3 SPORT BOXING
HOLLYWOOD, FLORIDA - DECEMBER 18: Gennadiy Golovkin and Kamil Szeremeta exchange blows in their IBF Middleweight title bout at Seminole Hard Rock Hotel & Casino on December 18, 2020 in Hollywood, Florida. Cliff Hawkins/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Gennagyij Golovkin, a kazahok középsúlyú profi bokszolója technikai K.O.-val őrizte meg világbajnoki címét, és lett világrekorder a címvédések tekintetében, miután pénteken jobbnak bizonyult a lengyel Kamil Szeremetánál.

A 38 éves Golovkin a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) öveinek birtokosaként lépett szorítóba a kettejük összecsapása előtt veretlen Szeremeta ellen, akit - miután négy alkalommal is számoltak rá - a hetedik menetben leléptetett a vezetőbíró a floridai Hollywoodban zárt kapuk mögött rendezett összecsapáson.

Ennél jobb állapotban aligha lehetett volna GGG:

A súlycsoportoktól független ranglistákon is a legjobbak között jegyzett Golovkin több mint egy év szünet után bokszolt újra, és 21. alkalommal tudta megvédeni címét. Ezzel egyedüli csúcstartóvá lépett elő, maga mögött hagyva a 2016-ban visszavonult amerikai Bernard Hopkinst, aki 20 sikeres címvédéssel zárta le karrierjét.

Jó volt a védekezése:

És ültek a támadásai is:

A kazah egyúttal tovább javította mérlegét: jelenleg egy vereség és egy döntetlen mellett immár 41 nyertes meccset számlál, közte 36 olyat, amelyet kiütéssel szerzett. Az amatőrként olimpiai ezüstérmes Golovkin profi pályafutása során csupán a mexikói Saúl Álvarezzel nem bírt: vele 2017-ben döntetlenre végzett, majd egy évvel később riválisa többségi pontozással győzött.