Fantasztikus síeléssel élete első világkupafutamát nyerte az amerikai versenyző - videó

Ryan Cochran-Siegle alpesi sí Bormio
United States' Ryan Cochran Siegle competes during the FIS Alpine Ski Men's Super G World Cup event, in Bormio, on December 29, 2020. (Photo by Roberto Trabucchi / AFP)
Vágólapra másolva!
Pályafutása első futamgyőzelmét aratta az amerikai Ryan Cochran-Siegle a férfi alpesi sízők világkupa-sorozatának keddi szuperóriás-műlesikló versenyén Bormióban.

A 28 éves síző a szuper-G-ben világbajnoki ezüstérmes osztrák Vincent Kriechmayrt is maga mögé utasította, ő 79 századmásodperces hátránnyal lett második.

Cochran-Siegle olyan elképesztő második szektort síelt, hogy ott senki nem tudta tartani vele a lépést.

A dobogóra még a norvég Adrian Smiseth Sejersted állhatott fel. A svájci Mauro Caviezel ötödik lett, ezzel változatlanul vezet a szakági összesítésben, míg az összetettben továbbra is élen álló francia Alexis Pinturault a 12. helyen zárt Bormióban.

A versenyt eredetileg hétfőn rendezték volna, de a rossz időjárási körülmények miatt keddre halasztották, így az erre a napra tervezett lesiklást csak szerdán bonyolítják le a Stelvio legendás lejtőjén.

Eredmények, férfi szuperóriás-műlesiklás:
1. Ryan Cochran-Siegle (amerikai) 1:29.43 perc
2. Vincent Kriechmayr (osztrák) 1:30.22
3. Adrian Smiseth Sejersted (norvég) 1:30.37

A szakági vk állása a második verseny után (még 6 van hátra): 1. Mauro Caviezel (svájci) 225 pont, 2. Aleksander Aamodt Kilde (norvég) 172, 3. Kriechmayr 141
Az összetett vk állása 12 verseny után (még 26 van hátra): 1. Alexis Pinturault (francia) 462 pont, 2. Kilde 425, 3. Marco Odermatt (svájci) 369