Kiütötte ellenfelét, amivel megvédte világbajnoki címét a japán bokszoló - videó

Kazuto Ioka boksz ökölvívás
Kazuto Ioka of Japan (L) looks at his compatriot Kosei Tanaka (R) during their WBO men's super flyweight title bout at Ota City General Gymnasium in Tokyo on December 31, 2020. (Photo by Kazuhiro NOGI / AFP)
Vágólapra másolva!
Második alkalommal is sikerrel védte meg WBO nagylégsúlyú világbajnoki címét Kazuto Ioka. A 31 éves japán bokszoló honfitársát, Kosei Tanakát győzte le nyolc menetben - derült ki a profiboksz.hu beszámolójából.

A szilveszter napján, Tokióban megrendezett, és régóta várt japán házirangadóra veretlenül érkezett a korábban szalma-, kislég-, valamint légsúlyban is világbajnoki trónra ülő Tanaka, hogy legyőzze a jelenleg negyedik súlycsoportjában is világelsőnek számító Iokát.

Kazuto Ioka kiütötte honfitársát a szilveszteri bokszmeccsen, amivel megvédte világbajnoki övét Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

Ahogy azt az elmúlt években már tapasztalhattuk, a világ élvonalába tartozó japán öklözők kifejezetten magas színvonalon űzik a sportágat, és rendre szórakoztató mérkőzéseket képesek produkálni, így a mai ütközetben sem kellett csalódni ilyen téren.

A küzdelmet alapvetően Ioka irányította, de Tanaka sem adta könnyen a makulátlan rekordját. A találkozó az 5. menetben kezdett látványosabban megbilleni a címvédő irányába, miután az etap végén padlóztatta riválisát egy fejre irányuló jobb-bal kombinációval. A vérző orrú Tanaka ekkor még visszajött az összecsapásba (ebben nyilvánvalóan szerepet játszott a jókor érkező szünet), de a 6. felvonás utolsó percében ismét számolni kellett a 25 éves kihívóra.

A folytatásban Tanaka nagy szívvel megpróbált támadásba lendülni, hogy mentse a menthetőt (ahogy utólag kiderült, a világbajnok relatíve fölényesen vezetett a pontozólapokon), azonban a 8. etapban Ioka megkontrázta vetélytársa akcióit, megrendítette Tanakát, ezt látva pedig a vezetőbíró közbeugrott, és véget vetve az ütközetnek kihirdette Ioka technikai KO győzelmét.