Szakadékba zuhantak, de a csodával határos módon megmenekültek egy sífutó csapat tagjai - videó

Vágólapra másolva!
Az orosz sífutó-válogatott mellett dolgozó hat személy ült abban a mikrobuszban, amely egy olaszországi versenyre tartva az úton megcsúszott és áttörve a korlátot egy szakadékba zuhant az olasz-svájci határ mentén. Az 50 méteres zuhanás végén egy befagyott tó jege állította meg a járművet.

A csaknem tragikus véget ért baleset a Lago di Livigno, azaz a Livigno-tó mellett történt. Az oroszok kisbusza egy alagút előtti kanyart rosszul vett be. A jármű megcsúszott és áttörte a szalagkorlátot. A kisbusz a havas szakadékba zuhant, de a zuhanást a befagyott tó jege megállította.

A jég ugyanis elég vastag volt ahhoz, hogy a zuhanó kibuszt megállítsa. A jég ugyan beszakadt, a busz hátulja a vízbe került, de ennél nagyobb baj nem történt, az oroszok az ablakot betörve tudtak kimászni a sérült járműből. Többen a helyszínen sokkot kaptak.

A képen a szerencsétlenül járt oroszok mikrobusza Forrás: Origo

A hatóságok csak több órás, megfeszített munkával tudták a szakadékból kihúzni a járművet. A helyszínen elvégzett szondázás nem mutatta ki, hogy a sofőr ittas lett volna. Valószínűleg annyi történt, hogy nem az útviszonyoknak megfelelően vezette a kisbuszt.