Mintha meg sem érezte volna az ütést, majd képtelen volt felállni belőle a bokszoló - videó

Ryan Garcia v Luke Campbell GettyImageRank2 Color Image HORIZONTAL SPORT BOXING
DALLAS, TEXAS - JANUARY 02: Luke Campbell kneels on the canvas after a body shot by Ryan Garcia during the WBC Interim Lightweight Title fight at American Airlines Center on January 02, 2021 in Dallas, Texas. Tim Warner/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Szombaton este Dallasban korlátozott számú néző előtt Ryan García kiütéssel győzte le Luke Campbellt a WBC ideiglenes könnyűsúlyú világbajnoki övéért kiírt mérkőzésen.

Profi karrierje eddigi legnehezebb mérkőzésén a korábbi világbajnoki kihívó, valamint olimpiai bajnok Luke Campbell várt a szorítóban a veretlen könnyűsúlyú reménységre, Ryan Garcíára, írja mérkőzésről a Profiboksz.hu összefoglalója. A mindössze 22 éves kaliforniai García számára nem indult jól a WBC interim, azaz ideiglenes világbajnoki címéért is zajló ütközet, ugyanis rutinosabb, fordított alapállású angol riválisa a második menetben padlóra küldte egy pontos, fejre mért balossal.

A leütésből Garcia meglepően gyorsan regenerálódott, azonban figyelmeztető jel volt számára, hogy a heves támadások közben nem árt figyelni a védekezésre, főként úgy, hogy Campbell láthatóan nagyon jól felkészült amerikai ellenfeléből.

A kiegyenlített küzdelem az 5. felvonásban kezdett egyértelműen a Golden Boy Promotion kötelékébe tartozó García szája íze szerint alakulni, és egyre többször hozta zavarba a lassabb Campbelt. A hatodik etapban tovább dominált García, majd a hetedik menetben egy brutális és végzetes, testre mért balossal ki is végezte 33 éves vetélytársát, aki képtelen volt felállni a kegytelen bomba után.

Campbell először mintha észre sem venné, hogy megütötték, majd beüt a mennykő, és a májra mért ütés fájdalma padlóra küldi az angolt, ahonnan nem is tud felállni.

Az Eddy Reynoso (Saul Álvarez trénere) által felkészített García ezzel 21 hivatásos összecsapást követően is hibátlan mérleggel rendelkezik, és eddig mindössze 3 alkalommal volt szüksége a pontozókra.