Vágólapra másolva!
A skót, kétszeres világbajnok Gary Anderson és a walesi Gerwyn Price között dőlt el a 2021-es világbajnoki cím a dartsosok között. A walesi Price elképesztő játékkal, meggyőző fölénnyel, 7-3-ra nyerte a világbajnoki döntőt.

A kevésbé esélyesnek tartott, a világranglista 13. helyén álló Gary Anderson kezdte jobban a meccset, az első szett első két legét elvitte, de innen tudott fordítani Price, aki 3-1-gyel hozta az első szettet.

Gerwyn Price az új világbajnok Forrás: --

A második szettet a skót játékos nyerte, majd a harmadikban Price 2-0-s vezetésénél egy 170-es kiszállót is dobott, de a walesi így is megnyerte a harmadik szettet. Price lendületét csak néha tudta megfékezni Anderson, aki sokat hibázott, miközben a walesi majdnem 80 százalékkal dobta a kiszállókat, meg is nyerte a negyedik szettet is.

Az ötödikben Price újra elvette Anderson kezdését, majd a skót elrontotta a kiszállót, Price pedig újra büntetett, dupla 19-dupla 20 kombinációval szállt ki, meg sem állt az újabb szettgyőzelemig, 4-1-es vezetéssel mehetett rövid szünetre a walesi.

Egy rekord a vb-döntőben, ilyen magas átlagot még senki nem dobott egy szettben sem:

A hatodik szettet villámgyorsan hozta Price, ellenfele kezdését egy 161-es kiszállóval vette el, majd a hetediket is egy brékkel indította, de ezt vissza tudta hozni Anderson, a negyedik legnél az idegek harcát a skót bírta jobban és a szettet is nyerte, 5-2-re tudott szépíteni.

A nyolcadik szett lett a leghosszabb, Gary Anderson 2-2-ig tartotta a lépést, de a walesi hozta a kezdését, és egy szettnyire került élete első világbajnoki címétől.

Price rögtön elvette Anderson kezdését, majd hiába dobhatott több kiszállót a skót, nem tudta elvenni Price játékát. Anderson újra rontott kiszállón, de Price is meccsnyilat rontott, végül 2-1-nél, saját kezdésből nyerhette volna meg a vb-t, de újabb nyolc meccsnyilat rontott, Anderson pedig hozta a játékát és 6-3-ra szépített.

Price nagyon ideges lett, elvesztette a kezdését, 2-1-nél pedig már a szettért dobhatott Anderson, de Price 2-2-re egyenlített, a meccsért dobhatott, de újra rontott, ahogy Anderson sem tudta lezárni a szettet, ezt pedig Price már kihasználta, és megnyerte élete első világbajnoki címét.

Price a dicsőség mellé még 500 ezer fontot is nyert, és átvette a vezetést a világranglistán is.