Társoldalunk:

A luxus apartmanok tulajdonosai nem kérnek a világsztár teniszezőkből

2021.01.05. 12:28

Az Australian Open szervezőinek újra kell tervezniük a külföldi teniszezők elszállásolására kiszemelt karanténhotelt, mert az abban lévő apartmanok tulajdonosai perrel fenyegetőznek.

Az év első Grand Slam-tornája a tervek szerint február 8-án rajtol Melbourne-ben.

Az ausztrál szövetség és a kormány szervezésében a versenyre érkező játékosok a Westin Melbourne luxushotelben töltötték volna a 14 napos kötelező karantént, de a terv kedden megbukott, mivel a szállodában lévő apartmanok tulajdonosai panaszt tettek, hogy velük nem egyeztettek, ezért jogi útra terelik az ügyet.

A hotel ezt követően közleményben tudatta, hogy a teniszezőket és stábtagjaikat egy másik szállodában fogják elszállásolni.

A címvédő Novak DjokovicForrás: AFP/William West

A játékosok várhatóan január közepétől érkeznek majd Ausztráliába, miután már egy héttel az AO rajtja előtt is rendeznek tornákat a Melbourne Parkban. A férfiak világranglistáját vezető Novak Djokovic és a 20-szoros GS-tornagyőztes Rafael Nadal például azt tervezi, hogy pályára lép a február 1. és 5. között sorra kerülő ATP Kupa csapatversenyben, ami azt jelenti, hogy legkésőbb január 16-án meg kell érkezniük a helyszínre.