A luxus apartmanok tulajdonosai nem kérnek a világsztár teniszezőkből

tenisz Novak Djokovic Australian Open
Serbia's Novak Djokovic poses with the Norman Brooks Challenge Cup trophy following his victory against Austria's Dominic Thiem in their men's singles final match on day fourteen of the Australian Open tennis tournament in Melbourne early on February 3, 2020. (Photo by William WEST / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
Vágólapra másolva!
Az Australian Open szervezőinek újra kell tervezniük a külföldi teniszezők elszállásolására kiszemelt karanténhotelt, mert az abban lévő apartmanok tulajdonosai perrel fenyegetőznek.

Az év első Grand Slam-tornája a tervek szerint február 8-án rajtol Melbourne-ben.

Az ausztrál szövetség és a kormány szervezésében a versenyre érkező játékosok a Westin Melbourne luxushotelben töltötték volna a 14 napos kötelező karantént, de a terv kedden megbukott, mivel a szállodában lévő apartmanok tulajdonosai panaszt tettek, hogy velük nem egyeztettek, ezért jogi útra terelik az ügyet.

A hotel ezt követően közleményben tudatta, hogy a teniszezőket és stábtagjaikat egy másik szállodában fogják elszállásolni.

A címvédő Novak Djokovic Forrás: AFP/William West

A játékosok várhatóan január közepétől érkeznek majd Ausztráliába, miután már egy héttel az AO rajtja előtt is rendeznek tornákat a Melbourne Parkban. A férfiak világranglistáját vezető Novak Djokovic és a 20-szoros GS-tornagyőztes Rafael Nadal például azt tervezi, hogy pályára lép a február 1. és 5. között sorra kerülő ATP Kupa csapatversenyben, ami azt jelenti, hogy legkésőbb január 16-án meg kell érkezniük a helyszínre.