Vágólapra másolva!
Térdműtéten esett át a 2020-as Év atlétája, Halász Bence kalapácsvető, hogy zavartalanul folytatódhasson az olimpiai felkészülése.

Halász Bence egészséges felkészüléséhez volt szükséges ennek a műtétnek az elvégzése. Csupán egy rutinműtét volt, remélhetőleg az olimpiai felkészülését csak kis mértékben fogja megzavarni – mondta Spiriev Attila, a legjobb magyar atlétákat támogató Kiemelt Atlétikai Program szakmai vezetője.

A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes kalapácsvetőt Dr. Bíró Csaba műtötte Szombathelyen- olvasható az atletika.hu oldalán. Edzője, Németh Zsolt azt mondta, hogy ha minden igaz, Halász Bence négy hét múlva már közel teljes értékű munkát végezhet. „Bence már régóta küzdött a jobb térdével, így most döntenünk kellett, hogy egy kiszámíthatatlan felkészülésnek nézünk elébe, vagy esetleg egy beavatkozással megpróbálunk elébe menni a dolgoknak".

Halász Bence térdműtéten esett át Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

„Alig telt el egy nap a műtétem óta, de már nagyon jól vagyok, nincsenek nagy fájdalmaim. Sőt, már sétálni is tudok, szóval bizakodó vagyok a mihamarabbi felépüléssel kapcsolatban. Egy hónap múlva már semmi nyoma nem lesz ennek az egésznek, de akkor még okosan kell majd a terhelést adagolnunk.

– mondta bizakodva a 23 éves kalapácsvető.

A Téli Dobó Magyar Bajnokságot március 6-án, Szombathelyen rendezik.