Szinte teljesen felépült a kiütéses vereség után kómába eső ökölvívó

Adonis Stevenson v Oleksandr Gvosdyk GettyImageRank2
QUEBEC CITY, QC - DECEMBER 1: Oleksandr Gvosdyk (black trunk) punches Adonis Stevenson (gold trunk) during their WBC light heavyweight championship fight at the Videotron Center on December 1, 2018 in Quebec City, Quebec, Canada. Mathieu Belanger/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Szinte teljesen felépült a korábbi profi ökölvívó, Adonis Stevenson, aki 2018. december 1-jén kómába esett az Olekaszndar Gvozdik elleni kiütéses vereség után.

A WBC korábbi félnehézsúlyú bajnoka 2018. december 1-én bokszolt és veszített TKO-val Olekszandr Gvozdikkal szemben. A meccs után az öltözőben Stevenson rosszul lett, majd egy helyi kórházban megállapították, hogy komoly agysérüléseket szenvedett.

Adonis Stevenson (balra) élet és halál között volt a KO után Forrás: AFP/2018 Getty Images/Mathieu Belanger

Az ökölvívó három hetet töltött mesterséges kómában és orvosai komolyan tartottak attól, hogy ennek maradandó hatásai lesznek a korábbi világbajnok további életére és egészségére. Azonban úgy tűnik, a 43 éves ex-sportoló mozgása, beszéde rendben van, ám nyilatkozata szerint a memóriája nem a régi.

"Rendben vagyok szerencsére, minden oké. Sokan néznek is rám és azt mondják: 'Te beszélsz és ráadásul olyan gyorsan, mint korábban. Emlékszel rám?'

. A Gvozdyk elleni felkészülésem nem volt 100%-os. Elkaptam valami betegséget, ami a meccs végére kijött rajtam. De ezért nem fogom az ökölvívást hibáztatni, hiszen ez a sportág karolt fel az utcáról. Balesetek pedig mindig történhetnek. Én most annyit tudok tenni, hogy segítek másoknak, hogy velük ne történhessen ilyesmi" – írja a Profiboksz.hu internetes szaklap.