Társoldalunk:

Australian Open: szigorú szabályokat ígér a rendvédelmi miniszter

2021.01.12. 11:46

Lisa Neville rendvédelmi miniszter szerint Victoria állam kormánya rendkívül szigorú koronavírus-protokollt dolgozott ki a februárra halasztott ausztrál nyílt teniszbajnokságra.

A politikus kedden közölte, a játékosoknak és a stábtagoknak - körülbelül 1200 főnek - negatív teszteredmények birtokában kell megérkezniük az országba, ennek ellenére két hetet elszigeteltségben kell tölteniük a szállodájukban. A teniszezők naponta csupán öt órát tölthetnek a szobájukon kívül, és minden nap tesztelik őket.  

Kemény szabályokat kell majd követniük a teniszezőknekForrás: AFP/David Gray

Akinek a vizsgálata pozitív eredményt hoz, illetve aki kontaktszemélynek számít, azt egy erre kijelölt szállodában különítik el, és edzéseken sem vehet részt.
A teniszvilág legszigorúbb szabályait vezettük be - szögezte le Lisa Neville. Hangsúlyozta, a hatóságoknak abból a feltételezésből kell kiindulniuk, hogy minden érkező fertőzött lehet. A miniszter hozzátette, súlyos büntetésre számíthat, aki megsérti az előírásokat. A svájci Roger Federer, az amerikai John Isner és a francia Jo-Wilfried Tsonga már jelezte, hogy nem indul a február 8-21. között sorra kerülő ausztrál nyílt bajnokságon. A selejtezőket Dubajban, illetve Dohában rendezik, a főtáblán szereplő versenyzők és kísérőik csütörtöktől érkeznek Ausztráliába.