Társoldalunk:

Eltiltották egymástól a teniszvilág álompárját az Australian Open miatt

2021.01.12. 08:05

Az Australian Open kezdete előtti két hétben a játékosoknak karanténban kell tartózkodniuk, így az egy párt alkotó Jelina Szvitolina és Gael Monfils nem találkozhatnak egymással a versenyt megelőző időszakban.

A 2021-es esztendő első Grand Slam tornájára január 31. és február 21. között kerül sor. A járványhelyzet miatt a verseny előtti két hétben minden résztvevőnek karanténban kell tartózkodnia, és csak napi öt órát lehet kimenni, teniszezni is csak állandó partnerrel megengedett.

Ez a korlátozás különösen nagy érvágás lesz a teniszvilág álompárja, Jelina Svitolina és Gael Monfils számára, hiszen az ukrán és a francia játékos egy ideje szerelmesek.
A melbourne-i karanténidőszak alatt azonban semmilyen körülmények között nem találkozhatnak személyesen.

Szvitolina és Monfils nem találkozhatnak egymással az Australian Open előttForrás: AFP/2019 Getty Images/Noam Galai

A Blick megírta, hogy a szerelmespár még levélben is kapott üzenetet.Gael és én már kaptunk egy levelet, amelyben az áll, hogy ez idő alatt nem szabad látnunk egymást"  - mondta Szvitolina.

Az ukrán teniszezőnő magánéletét egyébként is felforgatta a koronavírus által okozott helyzet, egy ideje pszichológushoz is jár emiatt. "Jelenleg különös nyomás van rajtunk, játékosokon. Teljesen más érzés rajongók nélkül teniszezni" - tette hozzá.