Társoldalunk:

Törlések után Magyarországon kezdődik az öttusaidény

2021.01.13. 10:39

A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) elhalasztotta az U21-es, valamint az U19-es és U17-es világbajnokságot, így Magyarországon kezdődik meg a nemzetközi öttusaidény.

Az idősebb és két fiatalabb korosztály vb-jét februárban rendezték volna Alexandriában, de a koronavírus-járvány alakulása, illetve az ezzel összefüggő utazási korlátozások miatt a UIPM végrehajtó bizottsága júliusra tette át a két viadalt: előbb 4. és 10. között az ifjúságiak, majd 11-től 17-ig a juniorok versenyeznek az egyiptomi helyszínen.  

Magyarországon kezdődik meg a nemzetközi öttusaidényForrás: Sputnik via AFP/Vladimir Astapkovich

A februári, alexandriai rendezés azután merült fel, hogy a tavaly szeptemberi, drzonkówi junior és októberi, hurghadai ifjúsági vb-t törölték. Ezt követően jelentkezett Alexandria, hogy 2021-ben a lehető leghamarabb otthont ad a két eseménynek. A friss halasztással azonban az idei első UIPM-viadal az olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozat nyitóállomása lesz Budapesten március 24-től 28-ig. Ezt a versenyt ugyanakkor megelőzi a hazai szövetség nemzetközi fedett pályás idénynyitója február 27. és március 2. között.