Társoldalunk:

Kórházba került, sürgősen meg kellett műteni Cseh Lászlót

2021.01.19. 19:25

Múlt hétfőn kibírhatatlan hasi fájdalmai voltak Cseh Lászlónak, és meg kellett operálni a BVSC klasszisát. Már lábadozik, de még nem edzhet a kétszeres világbajnok, hatszoros olimpiai érmes úszó.

Tavalyi nehézségei után újabb megpróbáltatáson van túl Cseh László: a hatszoros olimpiai érmes úszónak - vakbélműtétje miatt - a múlt héten néhány napot kórházban kellett töltenie. A BVSC világbajnoka az InfoRádiónak adott interjúban elmondta, hogy már visszavágyik a medencébe, és nem adja fel a céljait. 

"Múlt hét hétfőn volt egy vakbélműtétem, azóta próbálok gyógyulni, erőt gyűjteni, hogy hamarosan újrakezdhessem az edzéseket" - fogalmazott Cseh László.

Kórházba került Cseh LászlóForrás: MTI/Kovács Tamás

Fájdalmai jelentkezése előtt azt hitte, egyszerű gyomorrontásról vagy valami hasonlóról lehet szó - alig egy héttel azután, hogy az ünnepek után újra edzésbe állt -, aztán viszont be is lázasodott, orvosi javaslatra pedig azonnal kórházba ment, a múlt hétfői operáció után szerdán mehetett haza.

"Ha visszatérek a medencébe, biztos, hogy az alap állóképesség visszaszerzésén fogok fáradozni" - tervezgetett Cseh László. "Úgy érzem, sikerült kicsit jobban elhelyeznem magam térben. A betegség miatt megint egy kicsit át kell alakítanom a felkészülésemet, de remélem, ha fejben erős tudok lenni, sokkal könnyebb lesz minden" - fogalmazott.

A tűz "még megvan benne", szeretne menni előre, a vakbélműtét sem arra terelte, hogy abbahagyja az úszást, napok óta benne motoszkál az érzés, hogy "mozognia kell".