Újabb hátműtéten esett át az amerikai sztársportoló

The Masters - Final Round GettyImageRank2 GOLF
AUGUSTA, GEORGIA - NOVEMBER 15: Tiger Woods of the United States reacts on the seventh green during the final round of the Masters at Augusta National Golf Club on November 15, 2020 in Augusta, Georgia. Rob Carr/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A közelmúltban újabb hátműtéten esett át Tiger Woods, a világ leghíresebb golfozója.

Az amerikai sztár közleményben árulta el, hogy ötödik alkalommal is meg kellett operáltatnia a hátát, egyúttal leszögezte, hogy az orvosok szerint a beavatkozás jól sikerült és várhatóan tökéletesen fel fog épülni.

A műtét miatt Woods lemondta a részvételt az idei évre tervezett első két versenyéről, a jövő héten sorra kerülő Farmers Insurance Openről és a februári Genesis Invitationalről.

Újabb hátműtéten esett át Tiger Woods Forrás: AFP/2020 Getty Images/Rob Carr

"Arra koncentrálok, hogy minél hamarabb megkezdhessem az edzéseket és visszatérjek a PGA-sorozatba" - írta közleményében Woods.

A 15-szörös Major tornagyőztes klasszist krónikus fájdalmai miatt először 2014 tavaszán, majd 2015-ben két alkalommal, 2017 tavaszán pedig negyedszer is megoperálták. Ez utóbbit követően 2018-ban visszatért a legjobbak közé és 2018-ban újra versenyt nyert, 2019 áprilisában pedig a US Mastersen diadalmaskodott. Eddigi utolsó tornagyőzelmét 2019 őszén aratta, mellyel utolérte az örökranglistát 82 sikerrel vezető Sam Sneadet, tavaly viszont nem ment neki a játék.