A nőknél minden magyar továbbjutott a selejtezőből a rövidpályás gyorskorcsolya-Eb-n

KÓNYA Zsófia; BÁCSKAI Sára Luca, Téli olimpia, tizenkettedik nap, kedd
Kónya Zsófia (j2) és Bácskai Sára Luca (j), előttük a holland csapat tagjai a rövidpályás gyorskorcsolyaverseny női 3000 méteres váltó táv B döntőjében a phjongcshangi téli olimpián a Kangnung Jégcsarnokban
Vágólapra másolva!
A nőknél minden magyar továbbjutott a lengyelországi Gdanskban zajló rövidpályás-gyorskorcsolya Európa-bajnokság pénteki selejtezőjéből.

A sportág eredményközlő oldala szerint egyéniben Kónya Zsófia és Sziliczei-Német Rebeka is sikerrel vette az első kört 500, 1000 és 1500 méteren, így előbbi két távon negyed-, utóbbin elődöntőbe jutott.

A váltóban rajtuk kívül Bácskai Sára Luca és az újonc Somodi Maja szerepelt, a negyeddöntős futamban pedig a címvédő hollandok mögött és az ukránok előtt második helyen célba érve a legjobb nyolc közé került a magyar négyes.

A férfiak 14 órakor kezdődő selejtezőjében az 1500-on és összetettben címvédő Liu Shaoang, az 500-on és 1000-en címvédő Liu Shaolin Sándor mellett az amerikai születésű Krueger John-Henry képviseli a magyar színeket. A pénteki program a férfi staféták negyeddöntőjével zárul.