Társoldalunk:

Horrorbukás 150-nél, darabokra tört a svájci síelő léce a kitzbüheli világkupaversenyen - videó

2021.01.22. 13:17

Hatalmasat bukott 146 km/h-s sebességnél a legendás, kitzbüheli világkupaverseny pénteki lesiklásán a svájci Urs Kryenbühl.

A svájci síelő a pálya leggyorsabb részén, ahol a síelők 140-150 km/h sebességgel mennek, nagyjából száz méterre a céltól az utolsó, látványos ugratónál (Zielsprung) a levegőben elvesztette az egyensúlyát, a felső teste előre billent, és már nem tudott korrigálni. Olyan nagy erővel csapódott a hóba, hogy az egyik léce hosszában szétvált, a másik eltört. Egy ideig mozdulatlanul feküdt a célban. Mentőhelikopterrel vitték el a svájci versenyzőt, aki néhány nap múlva ünnepli 27. születésnapját. Egyik csapattársa szerint magánál volt a baleset után, ami nagyon jót jelent.

Urs Kryenbühl a balesete utánForrás: AFP/Helmut Fohringer

Nem ő volt az egyetlen, aki esett pénteken azon a lejtőn, amelyet a versenyzők is félelmetesnek írnak le. Az amerikai Ryan Cochran-Siegle viszont szerencsés volt, ő nem sérült meg komolyan, amikor a hálóba csapódott. Felállt, úgy várta meg, hogy megérkezzen érte a mentőhelikopter. A meredek pályáról így volt a legegyszerűbb őt lehozni.