Társoldalunk:

A Tour de Hongrie-n térhet vissza a súlyos balesetet okozó holland kerékpáros

2021.01.22. 17:43

A holland Dylan Groenewegen kilenc hónapos eltiltása után a tervek szerint a májusi Tour de Hongrie magyar országúti kerékpáros körversenyen tér vissza.

A 27 éves sprinter csapata, a Jumbo-Visma pénteken közölte, hogy versenyzője első viadala a magyar és a norvég körverseny lesz, illetve a Giro d'Italián és a Tour de France-on sem indítja.

"Meg kell találnom újra a helyemet a mezőnyben. Ez a legfontosabb" – jelentette ki Groenewegen, aki augusztus 5-én a lengyel körversenyen olyan balesetet okozott, amelyben honfitársa, Fabio Jakobsen súlyosan megsérült és kómába került.

A szörnyű baleset után térhet vissza Dylan Groenewegen (a bal szélen sárga trikóban a földön)Forrás: AFP/Szymon Gruchalski

A világ legrangosabb viadalán, a Touron négy egyéni szakaszgyőzelemmel rendelkező Groenewegen elismerte felelősségét és elfogadta a büntetést, az eltiltása pedig május 7-én jár le.

A 42. Tour de Hongrie-ra május 12. és 16. között kerül sor, a világ legjobb csapatai (World Tour) közül a holland istállón kívül az amerikai Trek-Segafredo, az ausztrál GreenEDGE és az izraeli Israel Start-Up Nation is nevezett már.