Liu Shaolin az 5. lett az 1500 méter döntőjében a rövidpályás gyorskorcsolya-Eb-n

Liu Shaolin Sándor Liu Shaoang short track rövidpályás-gyorskorcsolya
Hungary's Sandor Liu Shaolin (L) and Shaoang Liu celebrate after the 1500 meter finals of the European Short Track Championships in Dordrecht, on January 12, 2019. (Photo by Vincent Jannink / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
A férfiaknál mindkét elődöntős magyar, Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry is bejutott a fináléba 1500 méteren a lengyelországi Gdanskban zajló rövidpályás-gyorskorcsolya Európa-bajnokságon. A döntőben előbbi az ötödik, utóbbi a hatodik helyet szerezte meg.

A magyarok közül elsőként Krueger John-Henry lépett jégre: a szombati első elődöntőben az amerikai színekben olimpiai ezüstérmes magyar gyorskorcsolyázó a futam nagy részében a harmadik helyen haladt, négy körrel a vége előtt azonban az élre állt, és nem is engedte ki a kezéből ezt a pozíciót, okos versenyzéssel jutott döntőbe.

A hatszoros Európa-bajnok Liu Shaolin Sándor a második elődöntőbe kapott besorolást. A szám 2019-es Eb-aranyérmese Kruegerhez hasonlóan remek taktikával, jól felépített versenyzéssel, négy körrel a vége előtt az élre állva ugyancsak első helyen kvalifikálta magát a fináléba. A harmadik magyar indulót, a címvédő Liu Shaoangot szabálytalanság miatt a pénteki selejtezőben kizárták.

A fináléban aztán a két magyar versenyző nem tudott a két orosz és két holland riválisa elé kerülni, így végül az 5. és 6. helyeken végeztek 1500 méteren.

Szombaton mindkét nemnél 500 és 1500 méteren avatnak bajnokot, a program pedig a váltók elődöntőivel zárul. Vasárnap az 1000 méter küzdelmeit, a 3000 méteres szuperdöntőt és a staféták fináléit rendezik a kontinensviadalon.