Társoldalunk:

A karantén alatt lévő Djokovicot a rajongói szórakoztatták a hotelja előtt

2021.01.25. 09:43

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság Melbourne-ben zajlik és a tornára érkezettekre rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak. A szintén karantén alatt lévő világelső Novak Djokovicot a rajongói mellett két kisfiú is megpróbálta jobb kedvre deríteni.

Az ausztrál nyílt teniszbajnokságra érkező játékosok és kísérőik csak negatív teszt birtokában léphettek be az országba, ahol 14 napos karantén várt rájuk. Ezt csak napi öt órára, az edzésük idejére hagyhatják el.

Több játékos panaszkodott a körülmények miatt, a világelső Novak Djokovic hivatalos levélben fordult Victoria állam vezetőihez, hogy adjanak engedményeket a játékosoknak. Daniel Andrews miniszterelnök azonban visszautasította a nyolcszoros bajnok kéréseit, mondván: a játékosok tisztában voltak a szabályokkal, és nem fognak kivételezni velük.

Djokovic jól érzi magát a karanténbanForrás: AFP/Morgan Sette

Ez úgy látszik, hogy nem zavarja a híres teniszezőt, mivel a múlt héten a szállásának teraszáról üdvözölte a rajongóit, akik szerb zenére táncoltak a hotelja előtt, ezzel próbálva jobb kedvre deríteni a karantén alatt lévő játékost.

Tegnap két fiú adogatott egymásnak a teniszsztár erkélye előtt, Djokovic derűsen figyelte a játékukat, és még integett is nekik.

A karanténszabályok megszegéséért 20 ezer ausztrál dolláros (4,5 millió forint) büntetés jár.