Társoldalunk:

Andy Murray olaszországi challenger-versenyen indul

2021.01.27. 15:35

A férfi teniszezők világranglistáját korábban vezető brit Andy Murray a jövő hónapban egy olaszországi challenger-versenyen vesz részt.

Az Olasz Tenisz Szövetség szerdán közölte, hogy a 33 éves skót játékos neve is szerepel a biellai, fedettpályás viadalra nevezettek között. A torna február 15-én kezdődik és 132 ezer euró (47,5 millió forint) lesz az összdíjazása.

Murray legutóbb 2019 augusztusában, Mallorcán játszott challenger-tornánForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marius Becker

A hosszú ideig sérüléssel bajlódó, kétszeres olimpiai bajnok Murray - aki jelenleg csak a 123. a világranglistán - múlt héten jelentette be, hogy korábbi pozitív koronavírustesztje miatt nem indul az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, amelyre február 8-tól kerül majd sor, és amelyen szabadkártyával vehetett volna részt. Murray legutóbb 2019 augusztusában, Mallorcán játszott challenger-tornán, miután felépült csípőproblémájából, ami miatt kétszer is megműtötték.A biellai viadalra a sportág ismertebb játékosai közül nevezett még a Melbourne-ről szintén fertőzöttsége miatt lemaradó Alejandro Davidovich Fokina (54.), Lucas Pouille (74.), Sebastian Korda (103.), Andreas Seppi (106.) és Lorenzo Musetti (129.) is.