Kiderült, hogy mennyire súlyos Conor McGregor sérülése

Los Angeles, 2020. január 27. Conor McGregor ír bokszoló, harcművész érkezik a Grammy-díjak 62. átadási ünnepségére a Los Angeles-i Staples Centerben 2020. január 26-án. MTI/EPA/Etienne Laurent
Vágólapra másolva!
Életében először ütötték le a ketrecben a korábbi két súlycsoportos világbajnok sportolót magyar idő szerint január 24-én, a UFC 257-es gálájának fő mérkőzésén. Az ötmenetesre tervezett bunyó végül már a másodikban véget ért, köszönhetően Dustin Poirier félelmetesen hatékony lábrúgásainak, majd ökölcsapásainak.

Az amerikai harcos kőkemény rúgásokkal gyakorlatilag „kivette" McGregor jobb lábát az ír alól, aki a leütés után erősen sántikált. Azóta kiderült, hogy a 32 éves bunyós fibuláris idegkárosodást szenvedett a jobb lábában.

A sztár edzője, John Kavanagh azt mondta, hogy csúnya volt a sérülés, de semmi komoly baj nem történt, és szerinte 7-10 napon belül már rendbe jöhet McGregor lába.

Ha igaza van az ír mesterének, akkor a korábbi világbajnok már májusban visszatérhet az oktagonba. Ugyanakkor ezt egy röntgenfelvétellel is bizonyítani kell majd a jobb sípcsontjáról, különben érvényben marad a féléves orvosi eltiltás, amit a meccse után kapott az ír sportoló.