A német sportvezető szerint indokolt a sportolók soron kívüli beoltása

Table Tennis World Championships 2017 TABLE TENNIS
The re-elected President of the ITTF, Thomas Weikert, speaks during a press conference at the Messe-Hallen in Dusseldorf, Germany, 31 May 2017. Photo: Jonas Güttler/dpa
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) német elnöke szerint indokolt, hogy a tokiói olimpia résztvevői előbb kapjanak oltást a koronavírus ellen, mint ahogy egyébként sorra kerülnének.

"Tízezer sportolóról és számos kísérőről beszélünk, akik különböző országokból érkeznek" - mondta a dpa német hírügynökségnek a civilben jogász Thomas Weikert. "Túlzásnak tartom, hogy ebből problémát kreáljunk" - tette hozzá.

A 2020-as játékokat a pandémia miatt halasztották el egy évvel, az új időpont szerint július 23. és augusztus 8. között kerül rá sor.

Weikert szerint az olimpia egyfajta világítótorony szerepet tölt most be, amely nemcsak a sportolók, hanem az egész világ számára fontos.

"Emiatt valahogy kezelnünk kell a helyzetet" - jelentette ki.

Hozzátette, mivel jelenleg még nincs elég vakcina, hanem a meglévők elosztása a kérdés, szerinte ez védhető álláspont a beteg, idős emberek vagy ápolók jogos érveivel szemben.