Kiszabadulnak a teniszezők az ausztrál karanténból

tennis TOPSHOTS Horizontal BUST FRENCH TENNIS OPEN EYES CLOSED POUTING Richard Gasquet
Az időjárás miatt bajban a teniszezők a hollandiai 's-Hertogenbosch városában
Vágólapra másolva!
Péntektől véget ér a kötelező kéthetes karantén az ausztrál nyílt bajnokságra érkezett teniszezők számára.

A mintegy 960 játékos, edző és kísérő három melbourne-i hotelben töltötte az elmúlt 14 napot, és helyi idő szerint csütörtökön 18 órától kezdték el kiengedni őket. A "felszabadítási" folyamat vasárnapig tart attól függően, hogy az érintettek melyik napon szálltak le Ausztráliában.

A játékosok érkezésük óta napi öt órára edzhettek, az a 72 balszerencsés viszont, aki fertőzött személlyel utazott egy repülőgépen, még ennyi időre sem hagyhatta el a szobáját. Mostantól viszont valamennyien szabadon mozoghatnak a városban és a környéken. A világranglistán 48. Richard Gasquet-t az elsők között engedték ki, és nem sokat gondolkodott a "kinti" programon:

Richard Gasquet Forrás: AFP/Christophe Simon

"Franciaországban minden étterem zárva van, úgyhogy örülök, hogy itt vagyok, és be is ülök valahová vacsorázni" - jelentette ki a Davis Kupa-győztes játékos.

A pozitív tesztet szolgáltató öt résztvevőre azonban további "szobafogság" vár egy erre a célra elkülönített hotelben.

A szigorú járványügyi előírások eddig kifizetődtek Ausztráliában: Új-Dél-Wales államban 11, az Australian Opennek otthont adó Victoriában pedig 22 napja nem találtak új fertőzöttet. Az országban tavaly március óta mindössze 22 ezren adtak pozitív tesztet, és 909-en hunytak el a betegségben.