Társoldalunk:

Az olimpia után vonulna vissza a rákbeteg spanyol teniszező

2021.01.29. 13:01

Carla Suárez Navarro, aki legjobbjaként hatodik is volt a női teniszezők világranglistáján, azt mondta: rákbetegsége után az az álma, hogy visszatérhessen a pályára, a tokiói olimpiai szereplés pedig tökéletes lezárása lehetne a pályafutásának.

A 32 éves spanyol játékos szeptemberben jelentette be, hogy rosszindulatú daganat miatt kezelésre szorul. A nyirokrendszerét támadta meg a betegség - kis kiterjedésű és korai stádiumú Hodgkin-limfómát diagnosztizáltak nála -, emiatt az elmúlt hónapokban kemoterápiás kezeléseket kapott.

A WTA rangsorában jelenleg 85. Suárez Navarro legutóbb tavaly februárban játszott tétmérkőzést, így az idővel is versenyeznie kell ahhoz, hogy ott lehessen a nyári, tokiói játékokon, de ahogy fogalmazott, nem adja fel.

"Nem akarom, hogy az emberek egy kórházi ágyban fekvő játékosként emlékezzenek rám, szeretnék még indulni egy nagy versenyen - mondta Suárez Navarro a BBC-nek. - Álomszerű lenne az olimpián búcsút mondani a teniszcsaládomnak és a szurkolóimnak." A teniszező decemberben kezdte újra az edzéseket.

Az orvosok azt mondták, hogy a tenisz és általában a sportolás jót tesz nekem, így folytattam" - tette hozzá. A játékos most azon dolgozik, hogy minél előbb ismét a pályán lehessen egy hivatalos tornán. "Nagyon boldog leszek, amikor majd eljön ez a pillanat. Hálás leszek és egy kicsit izgulni is fogok" - mondta.

A spanyol sportoló 11 alkalommal játszott döntőt WTA-viadalon, ezek közül kettőt tudott megnyerni.