Vágólapra másolva!
Az idei év júniusában talán összecsap egymással a nehézsúly két világbajnoka, a WBC címvédő Tyson Fury és a WBA/WBO/IBF bajnok Anthony Joshua.

Fury 2020. február végén szerezte meg a zöld övet Deontay Wilder legyőzésével, akit tőle meglepő módon meglehetősen agresszív ökölvívással hengerelt le és ütött ki a harmadik felvonásban.

A profiboksz.hu beszámolója szerint a nagyszájú brit elmondása szerint ugyanezt tervezi Anthony Joshua számára is, akinél szerinte ő fizikálisan erősebb és nagyobbat is üt. Az elsőt nehéz felmérni előzetesen, de a második állításhoz hozzátartozik, hogy míg Furynak körülbelül 68 százalékos, addig Joshuának 88 százalékos a KO-aránya.

Fury vs. Joshua Forrás: news.sky.com

A WBC címvédőjére a Wilder-meccsig nem igazán volt jellemző az, hogy kiüsse riválisait.

„Az lesz vele is, ami Wilderrel. Mindenki azt mondta, hogy elmozgok majd és vívni fogok vele, erre mi történt? Na, mi? Rárontottam és lebombáztam. Nagyobb a szívem, mint Joshuának, keményebb vagyok, mentálisan erősebb, fizikálisan is fölötte vagyok, ráadásul keményebben ütök. Nem győzhet le engem. Ez olyan, mintha leállnál egy T-Rex-szel birkózni. Esélye sincs. Elpusztíthatatlan, legyőzhetetlen vagyok"