Kilenc magyar bokszoló jutott be a Bocskai emlékverseny elődöntőibe

Gálos Roland kvótát szerzett a tokiói nyári olimpiára
Vágólapra másolva!
Öt férfi és négy női - bokszoló jutott tovább a szerdai negyeddöntőkből a csütörtöki elődöntőkbe a 65. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyen.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a férfiaknál a papírformának megfelelően az alsóbb súlycsoportokban voltak sikeresek a hazai versenyzők a debreceni Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Közel egy év után, a tavaly márciusi londoni olimpiai selejtezőn győztesen megvívott nyolcaddöntője óta először lépett ringbe versenyen Gálos Roland, a tokiói játékok eddigi egyedüli magyar kvótása.A bajaiak 57 kilós kiválóságán érezni lehetett, hogy régen volt már "éles bevetésen", ennek ellenére nem férhetett kétség sikeréhez az olasz Simone Spada ellen, akinél sokkal pontosabban ütött. Gálos a fináléért a kazah Talgat Szirimbekovval csap majd össze.

Gálos Roland kazah ellenféllel csap össze a döntőbe jutásért Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Szintén ott lesz a négy között Fodor Milán (63 kg), aki egy éve Londonban egyetlen lépésre volt a kvótától, ám az ő nyolcaddöntőjét a járvány miatt már nem rendezték meg a brit fővárosban. A Vasas kisváltósúlyú öklözője szintén első meccsét vívta az idei Bocskain, melyen szép boksszal győzte le a litván Modestas Zmuidinát. A 63 kilósok elődöntőjében ott lesz Fodor örök hazai riválisa, a magyar bajnok Kovács Richárd is, aki óriási csatában verte a cseh Petr Novákot. A négy között előbbinek a georgiai Lasa Gurulit, utóbbinak pedig a litván Edgaras

Skurdelist kell legyőznie, hogy a pénteki döntőben egymással mérkőzhessenek meg az aranyéremért.
A férfi 52 kilósok között a négyből két negyeddöntőben magyar párharcot rendeztek, egyúttal megismétlődött a tavalyi országos bajnokság elődöntője a párosítás és az eredmények szempontjából is: Virbán Martin Szaka Istvánt, Csóka Nándor pedig Bernáth Attilát múlta felül.

A nőknél a 75 kilós Nagy Tímeának nem kellett bokszolnia az elődöntőért, Pribojszki Kata (60 kg), Szűcs Szabina (57 kg) és Hámori Luca (69 kg) viszont a ringben harcolta ki a négy közé jutást és ezzel együtt a már biztos érmet.

A nyolc férfi és öt női kategória összesen 26 elődöntőjét felvonultató program csütörtökön 14 órakor kezdődik a hajdúsági megyeszékhelyen.