A korábbi Giro- és Tour-győztes számára idén csak az olimpia számít

cycling Horizontal
Team Trek rider Italy's Vincenzo Nibali rides during the individual time trial in the 21st and final stage of the Giro d'Italia 2020 cycling race, a 15,7-kilometer route between Cernusco sul Naviglio and Milano on October 25, 2020. (Photo by Luca Bettini / AFP)
Vágólapra másolva!
A tokiói olimpia országúti kerékpáros mezőnyversenye lesz az idei fő célja Vincenzo Nibalinak.

A Trek-Segafredo 36 éves olasz klasszisa a korábban ismertetett tervek szerint rajthoz áll a május 8-tól 30-ig tartó Giro d'Italián és a június 26-án kezdődő és július 18-án záruló Tour de France-on is, ám utóbbin elsősorban a formába lendülés lesz a célja.

Vincenzo Nibali teker a 2020-as Giro d'Italia harmadik egyéni időfutamán Forrás: AFP/Luca Bettini

Olimpiai részvételéről a koronavírus-járvány okozta bizonytalanságok miatt eddig nem született döntés, pénteki közlése szerint azonban már eldőlt: az esztendőben elsősorban az ötkarikás játékokra fókuszál, amelynek mezőnyversenyét 234 kilométer hosszú, 4865 méter szintkülönbséget tartalmazó útvonalon rendezik július 24-én, és várhatóan brutálisan erős lesz a mezőny, amelyben számosan rajthoz állnak a világ legjobb profi országúti versenyzői közül.

Nibali így saját bevallása szerint sem az olasz, sem a francia háromhetesen nem lesz harcban az összetettért. Pályafutása során eddig kétszer nyert Giro d'Italiát (2013, 2016), egyszer Tour de France-t (2014) és egyszer Vuelta a Espanát (2010).

Csapata, a Trek-Segafredo nevezett a Tour de Hongrie-ra is, amelyre május 12. és 16. között kerül sor.