Ezúttal elmaradt az újabb csoda, Fucsovics Márton nem tudott továbbjutni az Australian Openen

tennis Horizontal
Hungary's Marton Fucsovics reacts on a point against Canada's Milos Raonic during their men's singles match on day five of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on February 12, 2021. (Photo by Brandon MALONE / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton ismét nagyot küzdött, de végül 3-1-es vereséget szenvedett a kanadai Milos Raonic ellen, így nem tudott bejutni a legjobb 16 közé a melbourne-i ausztrál nyílt nemzetközi teniszbajnokságon.

Az Australian Open férfi egyesének harmadik fordulójában Fucsovics Márton a torna 14. kiemeltje, Milos Raonic ellen lépett pályára a legjobb 16 közé kerülésért. A magyar játékos az előző körben a háromszoros Grand Slam-győztes Stan Wawrinkát búcsúztatta egy drámai, ötszettes mérkőzésen.

Az első játszma kiélezett küzdelmet hozott, mindkét játékos hozta a saját adogatását. Fucsovics jóval kevesebb ki nem kényszerített hibát vétett, mint ellenfele, viszont nyerő ütésből is kevesebb állt a neve mellett. Miután 6-6 lett az állás az első szettben, tie-break következett, amelyet az egész meccsen bivalyerősen szerváló Raonic nyert meg 7-2-re.

A második játszmát kiválóan kezdte Fucsovics, hozta a saját adogatását, majd elvette az ellenfelét.

A 2-0-ás előny azonban hamar elolvadt, mert a következő két gémet Raonic nyerte, így továbbra is fej-fej mellett haladtak a felek. A 29 éves magyar teniszező 6-5-nél közel került ahhoz, hogy megnyerje ezt a játszmát és egyenlítsen. Ehhez el kellett vennie Raonic adogatását, amely sikerült, így Fucsovics elkerülte az újabb rövidítést.

Egy szenzációs tenyeressel zárta le és nyerte meg 7-5-re a második szettet, és 1-1-re módosította a mérkőzés állását.

Fucsovics nagy küzdelemben nyerte meg a második játszmát Forrás: AFP/David Gray

Ez eddigiek alapján minden jel arra utalt, hogy Fucsovics számára ez is egy maratoni hosszúságú összecsapás lesz.

A harmadik játszma kezdetekor már két órája tartott a mérkőzés, ráadásul ebben a szettben a magyar játékos által megnyert első gém is tíz perces volt.

Fucsovics a következő szerváját még tudta hozni, aztán érezhetően fáradni kezdett, ami nem véletlen, hiszen mindkét előző mérkőzése ötszettesre sikeredett.

Ráadásul a combjával is gondja akadt, orvosi ápolást kellett igénybe vennie.

A játékát felpörgető Raonic kihasználta Fucsovics megingását, többször brékelni tudott, és 6-2-re megnyerte ezt a játszmát.

A szünetben masszírozást kérő magyar számára kulcsfontosságú szett következett, amelyet mindenképpen meg kellett nyernie, hogy meccsben maradhasson. Úgy tűnt, hogy jobb állapotba került, ásszal kezdte a játszmát, és végül adogatóelőnyét kihasználva hozta is a saját szerváját. Ezt követően Raonic is megnyerte három saját adogatását, majd kétszer brékelt is, így hamar 5-1-es vezetésre tett szert.

Fucsovics még 5-2-re szépíteni tudott, azonban a kanadai ellenfele hozta a szerváját, első meccslabdáját értékesítette, és végül 3-1 megnyerte a mérkőzést.

Az újabb csoda ezúttal elmaradt, de Fucsovics hatalmasat küzdött, és minden elismerést megérdemel nagyszerű teljesítményéért.

Fucsovics fáradtan nyilatkozott a csata után: "A taktika az volt, hogy a végén egy nagy tenyeressel beütöm a meccslabdát. Hát, akadt egy két hiba a taktikában.

Komolyra fordítva a szót, az az igazság hogy nem szeretek jatszani Raonic ellen. Ráadásul kicsit meglepett, hogy jól tartotta játékban a labdát, és kevesebbet hibázott, mint gondoltam" -

mondta.

Az ápolásról a magyar teniszező közölte, nemcsak a combjával és a csípőjével akadtak gondjai.

fűzte hozzá Fucsovics.

Ausztrál nyílt nemzetközi teniszbajnokság, férfi egyes, 3. forduló: Fucsovics Márton - Milos Raonic (kanadai) 6-7 (2-7), 7-5, 2-6, 2-6