Vágólapra másolva!
Emilien Jacquelin aranyérme mellett a harmadik versenyszámát is megnyerő Tiril Eckhoffról szóltak az üldözéses versenyek Pokljukában a biatlon-világbajnokságon.

A tavalyi világbajnokság után az idein is Emilien Jacquelin sikerét hozta a férfiak üldözéses versenye. A 25 éves sílövő két elképesztően gyors és hibátlan álló sorozattal tette biztossá, hogy ki ennek a számnak a legjobbja.

A francia versenyző egy olyan mezőnyben tudott magabiztosan diadalmaskodni, amiben a szombati, Martin Ponsiluoma által megnyert sprintverseny eredményei alapján az első 18 fő egy percen belüli különbséggel vágott neki a 12,5 kilométeres távnak. Jacquelin mögött a második helyen a hajrában az összetett-világkupát vezető Johannes Boe-t meglepetésre lehajrázó Sebastian Samuelsson végzett.

A női mezőnyben Tiril Eckhoff az üldözésesben is megállíthatatlan volt. A norvég biatlonos eddig mindhárom lehetséges aranyérmet begyűjtötte Szlovéniában. A vegyes váltó és a szombati sprintverseny után vasárnap két lövőhiba is bőven belefért neki az újabb aranyéremhez vezető úton. Ez volt a 30 éves klasszis kilencedik vb-aranyérme karrierje során.

Tiril Eckhoff eddig megállíthatatlan a biatlon-világbajnokságon Forrás: Sputnik via AFP/Alexey Filippov

Az üldözéses versenyben sokáig csak Anais Chevalier tudta vele tartani a lépést, de az utolsó sorozatban elkövetett, összességében második hibája után még a kilencedik helyről rajtoló Lisa Theresa Hauser is meg tudta őt előzni. A legnagyobb feltámadást a világkupa-címvédő Dorothea Wierer produkálta, aki a 20. pozícióból tudott feljönni a negyedikre - mind a 20 korongot eltalálva.

A világbajnokság kedden a női egyéni indításos versennyel folytatódik.

Az eredmények és a program ide kattintva érhetőek el!