Megvan az első hazai győzelem az alpesisí-világbajnokságon

Marta Bassino alpesi sí világbajnokság
Italian Marta Bassino reacts after winning the final of the Women's Parallel Giant Slalom event on February 16, 2021 at the FIS Alpine World Ski Championships in Cortina d'Ampezzo, Italian Alps. (Photo by ANDREAS SOLARO / AFP)
Vágólapra másolva!
A férfiaknál a francia Mathieu Faivre, a nőknél a hazai színekben induló Marta Bassino és az osztrák Katharina Liensberger nyerte a keddi párhuzamos óriás-műlesiklást az olaszországi Cortina d'Ampezzóban zajló alpesisí-világbajnokságon.

A döntő a nőknél hozta a nagyobb csatát, itt ugyanis Bassino és Liensberger századmásodpercre azonos idővel ért be. Előbb az olaszt hirdették ki győztesnek, később azonban a zsűri úgy határozott, hogy az osztráknak is aranyérmet ad.

Katharina Liensberger (balra) és Marta Bassino századra azonos időt síeltek Forrás: AFP/Andreas Solaro

Az olaszoknak ez volt az első érmük a hazai vb-n, Bassino és Liensberger is először lett világbajnok. A bronzérem a francia Tessa Worley nyakába került.

A férfiaknál a második helyen a horvát Filip Zubcic, míg a harmadikon a svájci Loic Meillard zárt. Faivre és Zubcic pályafutása során először állhatott világbajnoki dobogóra.
Ez a versenyszám most mutatkozott be a világbajnokságon.

Eredmények, párhuzamos óriás-műlesiklás:
férfiak:
világbajnok:
Mathieu Faivre (Franciaország)
2. Filip Zubcic (Horvátország)
3. Loic Meillard (Svájc)

nők:
világbajnok: Marta Bassino (Olaszország) és Katharina Liensberger (Ausztria)
3. Tessa Worley (Franciaország)