Nem kér az olimpiai lángfutásból az egyik japán prefektúra

Tokyo 2020 Olympic sacred fire  Olympic sacred fire FLAME Tokyo Olympics Summer Olympics Tokyo 2020 2020 Summer Olympics Games of the XXXII Olympiad OLYMPIC GAMES Olympics The Tokyo Organising Committee of the Olympic and Paralympic Ga
A photo shows Tokyo 2020 Olympic sacred flame at Japan Olympic Museum in Shinjuku Ward, Tokyo on August 31, 2020. A lantern containing the torch of the Tokyo Olympics postponed next summer will be open to the public at the Japan Olympic Museum from September 1st to November 1st. In order to prevent the spread of the new coronavirus COVID-19 infection, advance reservations are required on the official website to enter the museum. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
A 660 ezer lakosó Simane prefektúra nem kér az olimpiai láng váltófutásából. A prefektúra vezetője szerint az eseményt törölni kellene. Ez a bejelentés újabb csapás az ezer gonddal küszködő olimpiai szervező bizottságnak.

A prefektúra vezetője, Tacura Majurama azt mondta: amennyiben Japánban nem történik jelentős változás a koronavírus-fertőzések számában, akkor

Simane prefektúrája nem kér az olimpiai váltófutásból, amely a lángot viszi körbe az országban.

Marujama egy szerdán megrendezett sajtótájékoztatón az újságíróknak elmondta, hogy elégedetlen a központi és tokiói vezetés intézkedéseivel az új koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében.

A tokiói olimpiai szervezőbizottság 2020 decemberében közölte, hogy a fáklyafutás 859 japán településen halad át az ország 47 prefektúráján, az útvonal pedig ugyanaz lesz, mint 2020-ban lett volna. A játékok elhalasztása miatt azonban egy évvel ezelőtt a váltófutást is törölni kellett.

Forrás