Társoldalunk:

Súlyos állapotban van, nyílt lábtörésekkel operálták meg a balesetet szenvedett Tiger Woodsot

2021.02.24. 06:42

Los Angeles egyik külvárosában szenvedett kedden súlyos autóbalesetet Tiger Woods. A golfozót azonnal kórházba vitték, nyílt lábtörése volt, megoperálták. Állapota súlyos, de nem életveszélyes.

A megyei seriff elmondta, hogy Woodsot a baleset után a tűzoltóknak baltával és fejszékkel kellett kiszabadítani a kocsiból. Mindkét lábának alsó részén nyílt törést szenvedett és eltört az egyik bokája is. A Los Angeles-i kórház főorvosa, Anish Mahajan tájékoztatása szerint Woodsnak az operáció során a sípcsontját, valamint a bokacsontját is rögzíteni kellett csavarokkal. 

Alex Villanueva seriff a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a baleset után Woods nem ájult el, a kiérkező segítőknek és mentőknek képes volt elmondani a történteket.  A seriff hivatala azt is elmondta, hogy Woods nem ivott a baleset előtt, azaz nem volt részeg, nem alkoholos befolyásoltság alatt vezette a járművet. 

A baleset Los Angeles belvárosától mintegy 30 mérföldre történt. Ez az útszakasz amúgy is veszélyes terep az autósok számára. A kanyarodó út meredeken lejt, a kihelyezett táblák szerint itt a maximális megengedett sebesség 45 mérföld/óra.  Ebben a lejtős kanyarban veszthette el uralmát Woods a kocsi felett, amely átsodródott a másik oldalra, majd az út menti árokban kötött ki. Fékezésre utaló nyomokat nem találtak. Az időjárás megfelelő volt, nem esett, a látási viszonyok kielégítőek voltak. 

Carlos Gonzalez seriffhelyettes szerint nagy csoda, hogy Woods élve megúszta ezt a balesetet. A helyszínen járt hatósági személy végig tudott beszélni a golfozóval, aki a baleset után sokkos állapotba került, de minden kérdésére tudott felelni. A kocsiban más nem ült, tehát Woods egyedül vezette az autót.

A baleset után a Twitteren rengetegen üzentek Tiger Woodsnak. Az egykori amerikai elnök, Barack Obama is imádkozott érte.

Forrás