Társoldalunk:

Borzasztóan összetörte magát két síelő az olaszországi világkupán - videó

2021.02.28. 13:58

Egy norvég és egy osztrák síelő is súlyosan megsérült az olaszországi Val di Fassában rendezett vasárnapi szuperóriás-műlesikló versenyen.

Először a 13-as rajtszámmal induló norvég Kajsa Vickhoff Lie esett el egy ugrató után. Elvesztette az egyensúlyát a 22 éves síelő, megpördült, leakadt az egyik léce, majd nagy erővel csapódott a hónak, és nagy sebességgel a biztonsági hálóba csúszott. Hosszú ideig ápolták a pályán, majd mentőhelikopter vitte el. A hírek szerint a sípcsontja is eltört.

Nem sokkal később, 21-es rajtszámmal az osztrák Rosina Schneebergernek volt balesete. Egy kanyarban kibillent az egyensúlyából a 27 éves versenyző, közben beleakadt egy kapuba, amely eldobta. Nagyon hosszan csúszott a hóra esve, közben többször átfordult, és a hálóban állt meg. Állítólag a térde sérült, helikopterrel vitték kórházba.

Pár perccel később pedig azért kellett megállítani a svájci Jasmine Fluryt, mert egy pályamunkás megsérült a versenypályán.

A versenyt végül az olasz Federica Brignone nyerte meg, az előző két napon rendezett lesiklóversenyek győztese, a svájci Lara Gut-Behrami lett a második, a harmadik pedig a szintén svájci Corinne Suter lett.