Társoldalunk:

A korábbi világelső teniszező minden meccs után arra gondol, hogy véget érhet a karrierje

2021.03.02. 08:10

A korábbi világelső teniszező, a kétszeres olimpiai bajnok és háromszoros Grand Slam-győztes Andy Murray saját elmondása szerint minden egyes meccsen azért küzd, hogy bebizonyítsa, képes folytatni pályafutását.

A 33 éves skót játékos a rotterdami tenisztornán két és félórás csatában győzte le a holland Robin Haasét. A BBC Sport megírta, hogy a világranglistán jelenleg 123. Murray korábban két alkalommal is csípőműtéten esett át, és fél attól, hogy karrierje véget érhet.

Bizonyos szempontból motiváció, de extra stresszt is jelent" - mondta a sérülése után visszatérő teniszező.

A háromszoros Grand Slam-bajnok 2020-ban korábbi sérülései és a járványhelyzet miatt csupán 7 mérkőzést játszott.

Murray februárban pozitív koronavírus tesztet produkált, ezért lemaradt az év első Grand Slam-tornájáról, az Australian Openről, és a Montpellierben rendezett ATP-versenyen ugyan pályára lépett, de az első fordulóban vereséget szenvedett.

Andy Murray komoly sérülések után tért vissza a teniszversenyekreForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marius Becker

Valahányszor elveszítek egy meccset, azt mondják nekem, hogy vonuljak vissza, hogy hagyjam abba a játékot" - mondta Murray, miután megverte Haasét Rotterdamban.

"Van bennem egy kis extra kétség. Ráadásul egy fém csípővel játszom, ami nehezíti a mozgást. Ez most nagy kihívás számomra, amellyel fejben kell megküzdenem, és ez nem könnyű" - tette hozzá a skót játékos.