Társoldalunk:

Vereséggel tért vissza a sznúkerlegenda, Stephen Hendry

2021.03.03. 10:40

Elvesztette első tétmeccsét Stephen Hendry, a sznúker hétszeres világbajnoka, aki 2012-es visszavonulása után kedden este a Milton Keynesben zajló Gibraltar Openen tért vissza.

Az 52 éves, legendás skót játékos ugyan 4-1-re kikapott Matthew Selttől, de többször megvillantotta tudását, a második játékot például karrierje 776. százas brékjével (107 pont) nyerte meg.
Hendry a meccs után arról beszélt, hogy boldog és egyáltalán nem elégedetlen a játékával, azt ugyanakkor elismerte, javulnia kell ahhoz, hogy kivívja a részvételt az idei világbajnokságon.

"Kifejezetten ideges voltam, amikor a hotelszobámban öltöztem és készülődtem a meccsre. Rám tört az izgalom, ami jó dolog, mert izgalom nélkül nem lehet teljesíteni. A játékom jelenleg nem elég ahhoz, hogy a kvalifikációból főtáblára jussak a vb-n. Még dolgoznom kell, de van egy hónapom, hogy jobb legyek – nyilatkozta Hendry.

Stephen Hendry 1985-ben 16 évesen mutatkozott be a profik között, és első vb-címét 1990-ben nyerte. Karrierje során összesen 36 ranglista-viadalon és 39 egyéb tornán diadalmaskodott, közel 9 millió fontot keresett.