Társoldalunk:

Világcsúccsal megegyező eredmény női sportpisztolyban az országos bajnokságon

2021.03.05. 18:28

Major Veronika győzött pénteken női sportpisztolyban a sportlövők fedett pályás országos bajnokságán a Fehér úti Nemzeti Lőtéren.

A magyar szövetség beszámolója szerint a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub versenyzője az alapversenyben is az első helyen zárt 585 körrel, Csonka Zsófia (584) és Sike Renáta (571) előtt.
Major a döntőben is nagyszerűen versenyzett: 40 ponttal lett első, amely azonos saját világcsúcseredményével, ám mivel világrekordot csak olimpián, világ- és kontinensbajnokságon, továbbá világkupán lehet lőni, így ez nem számít hivatalos rekordnak. 

Major Veronika nem elégedetlen a teljesítményével, de pici hiányérzet azért vanForrás: MTI/Kovács Tamás

Második helyen meglepetésre a Délvidéki Lövészakadémia versenyzője Szakács Tünde végzett 27 ponttal, Sike Renáta lett a harmadik 26, Csonka Zsófia a negyedik 23 ponttal.

"Az alapban olyat lőttem, amivel minden rangos nemzetközi versenyen, legyen az olimpia, vagy világbajnokság, a döntőbe lehet jutni. Ezzel együtt úgy éreztem, hogy öt kör a kezemben maradt. Ahogy a finálé után is volt némi hiányérzetem, de összességében nincs okom a panaszra a négynapos edzőtábor végén" – nyilatkozott a bajnok.

A férfi gyorstüzelő pisztolyosok versenyszáma elmaradt.

Eredmény, női sportpisztoly:
1. Major Veronika (BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub) 40 pont
2. Szakács Tünde (Délvidéki Lövészakadémia) 27