Liu Shaoang: Már reggel tudtam, hogy világbajnok leszek

LIU Shaoang
Dordrecht, 2021. március 6. Liu Shaoang az aranyérmével a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság férfi 500 méteres számának eredményhirdetésén 2021. március 6-án. MTI/EPA/ANP/Vincent Jannink
Vágólapra másolva!
Liu Shaoang aranyérmet nyert szombaton 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók hollandiai Dordrechtben zajló világbajnokságán, ezzel testvére, Liu Shaolin Sándor után ő lett a sportág második hazai világbajnoka. Liu Shaoang a hazai szövetségnek elmondta, már reggel tudta, hogy világbajnok lesz belőle.

- mondta Shaoang, aki annak ellenére is bízott magában, hogy 1500-on kicsúszott.

"Ötszáz méteren nagyon számít, ki milyen időket fut, s én szombaton a negyed-, majd az elődöntőben is a leggyorsabb voltam, így a fináléban az egyes pályáról rajtolhattam. Nem mondom, hogy csúcsformában vagyok, de a januári gdanski Európa-bajnoksághoz képest lazábban, felszabadultabban korcsolyázom" - tette hozzá a világbajnok, akinek testvére, Shaolin a palánk mellől szurkolt.

Liu Shaoang az aranyérmével a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság férfi 500 méteres számának eredményhirdetésén Forrás: MTI/EPA/ANP/Vincent Jannink

"Már az elődöntőben is sokat segített, jól jött, hogy amikor a második helyen haladtam, kiabált, hogy nyugi, nyugi, messze van tőlem a harmadik helyen futó kori, így aztán én nyugodtan elő tudtam készíteni az előzést, és lehagytam a szám idei Európa-bajnokát, az orosz Konstantin Ivlijevet.

Az edzőkhöz egyébként nem is tudtam volna odamenni, mert kicsit magasabban voltak, ráadásul egy kerítés is elválasztott tőlük. De az öltözőben mindezt pótoltuk. Lina is megdicsért. És én is úgy érzem, hogy jól koriztam, örülök is az aranyéremnek nagyon, ám még nem akarok ünnepelni, mert vasárnap újabb futamok várnak rám – őszintén remélem, hogy a vébé záró napja még szebb is lesz, mint volt ez a szombati."