Társoldalunk:

Djokovic megdöntötte Federer rekordját, több százan ünnepelték az utcán

2021.03.08. 21:21

A 18-szoros Grand Slam-bajnok Noval Djokovic 311. hetét kezdte a világranglista élén, ezzel lehagyta Roger Federert, akivel a múlt héten még társbérletben tartotta az erre vonatkozó rekordot. A csúcsdöntés után Djokovic belgrádi étterme előtt több száz szurkoló ünnepelt, nem törődve a koronavírus-járvány miatt távolságtartásra.

A 33 éves szerb először 2011 júliusában állt az ATP-rangsor élére, akkor 53 hétig maradt ott, majd további négy időszakkal jött össze a 311 hét.

A csúcsdöntés hírére hétfőn több száz szurkoló gyülekezett Djokovic belgrádi étterme előtt, ahol a teniszező és családja tűzijátékot rendezett. A főváros épületeire több helyen az ő portréját vetítették ki, montázsokban pályafutása legszebb pillanatait elevenítették fel, s a zászlókat lobogtató rajongók "Nolo, Nolo" skandálással éltették kedvencüket.

A jelentések arra is kitértek, hogy a koronavírus-járvány ellenére sokan nem tartották be a védőtávolságot.

"A mai nap nemcsak nekem, hanem a családomnak és egész Szerbiának különleges. Köszönöm nektek ezt a sikert, amely egyben az egész nemzet sikere" - mondta Djokovic az ujjongó tömegnek.