Úgy utaztak Djokovicra, mintha a texasi láncfűrészes mészárlást nézném

Horizontal
Serbia's Novak Djokovic holds the Norman Brooks Challenge Cup trophy after winning against Austria's Dominic Thiem in their men's singles final match on day fourteen of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on February 3, 2020. (Photo by DAVID GRAY / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
Vágólapra másolva!
Rögös és rendhagyó volt az út, de a végeredmény a szokásos volt, Novak Djokovic nyerte nemrég az Australian Opent, immár kilencedszer. A sikerben nagy szerepe van a korábbi teniszezőnek, a jelenleg a világelső felkészülését segítő Goran Ivanisevicnek, aki az immáron 18-szoros Grand Slam-bajnok kapcsán osztotta meg a gondolatait a Tennis Majors magazinnal.

Ivanisevic a 2019-es wimbledoni sikert még nem érezte a magáénak, mert a torna előtt csatlakozott a szakmai stábhoz, ám a 2020-as Ausztrál Open-győzelemben már benne volt a keze, ahogy a nemrég véget ért diadalban is. A korábbi klasszis szerint

lenyűgöző, ahogy Djokovic kezeli a nyomást és a rá irányuló figyelmet. Erre a balkáni származása miatt nagy szüksége is van.

Goran Ivanisevic szerint Novak Djokovic a legjobb Forrás: tennismajors.com/

„Már az Adria Tour előtt is

Ráadásul nem fél kimondani a véleményét, és keményen harcol mindenért, amiben hisz. A US Open alatt mindenki örült, hogy megtörtént vele az a szarság, majd Ausztráliában újra kiállt a társaiért, és mégis bántották, mert egyedül ő szólalt fel, miközben a többiek hallgattak" – árulta el Ivanisevic, aki hozzátette, Rafael Nadal sérülését senki nem kérdőjelezte meg, Djokovicot viszont azzal támadták azzal, hogy csak szimulál.

Ivanisevic szerint már a feltételezés is nevetséges, mivel

Djokovic a világ legjobb játékosa, így nincs szüksége ilyen trükkökre a sikerhez.

„Kapott fájdalomcsillapítókat is, nem edzett, és a szokásosnál több időt szánt a bemelegítésre. Mindez persze

semmit sem ért volna, ha fejben nem ennyire erős" – mondta a korábbi teniszező. Hozzátette, szerinte nemcsak a teniszezők között, hanem a sport egészét tekintve is Djokovic a legkeményebb mentálisan.

„Medvegyev ellen láthatóan felkészült, hogy akár 30 órát is a pályán töltsön. Ha megvan az erőnlét, a tenisz is jönni fog" – tette hozzá. Ivanisevic elárulta, hogy Djokovic versenynaptára sokkal inkább a Grand Slamekre épül majd. Persze ez nem jelent akkora változást, mert a szerb eddig is alaposan megfontolta, hol áll rajthoz.

Azzal, hogy Djokovic

megdöntötte Federer egyik legfontosabb rekordját, nagy lépést tett a halhatatlanság felé.

Novak Djokovic megállíthatatlan Forrás: AFP/David Gray

„Novak mindent megnyert, amit csak meg lehetett, és

Ivanisevic elmondta, Federerre még mindig komoly riválisként tekintenek rá.

"Teniszezőként és edzőként is volt Federer az ellenfelem. Egy dolgot

megtanultam, mégpedig, hogy őt soha nem szabad leírni. Mindig veszélyes, különösen Wimbledonban,

és talán kisebb mértékben, de a US Openen is. Amikor készen áll, akkor elképesztően veszélyes ellenfél."