A US Open-győztes teniszsztár megfosztaná trónjától a salakkirály Nadalt

Tennis - Grand Slam Tournaments - US Open - Day 9 Horizontal
Spain's Rafael Nadal embrace Austria's Dominic Thiem after defeating him during their Men's Singles Quarter-Finals match at the 2018 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York on September 5, 2018. Defending champion Rafael Nadal survived an epic US Open quarter-final confrontation to defeat battling ninth seed Dominic Thiem 0-6, 6-4, 7-5, 6-7 (4/7), 7-6 (7/5) and reach the semi-finals for the seventh time. / AFP PHOTO / Don EMMERT
Vágólapra másolva!
A US Open-győztes Dominic Thiem legfontosabb célja karrierje során, hogy megnyerje a francia nyílt teniszbajnokságot.

Az osztrák játékos elmondta, mindezt úgy szeretné elérni, hogy a menetelése során megfosztja trónjától a salakkirály Rafael Nadalt, a torna 13-szoros győztesét.

"Ezen a versenyen értem el a legjobb eredményeimet, így azok után, hogy tavaly megnyertem első Grand Slam-tornámat, a legfontosabb célom, hogy győzzek Párizsban" - jelentette ki Thiem, aki már kétszer eljutott a döntőig a salakos viadalon, ott azonban mindkétszer kikapott Nadaltól.

"Szeretek rövid távú célokat kijelölni magamnak, de ez amellett, hogy idénre remek kihívás, az egész karrieremre nézve is az" - fogalmazott a 27 éves teniszező. Meglátása szerint nem lesz könnyű dolga, ugyanis Nadal annak ellenére, hogy a tavalyi Garroson már 34 éves volt, pályafutása egyik legjobb teljesítményét nyújtva győzött Párizsban.

Dominic Thiem megfosztaná trónjától a salakkirály Rafael Nadalt Forrás: AFP/Don Emmert

"A sportvilág egyik legnagyobb kihívása legyőzni őt a centerpályán, így ezt szeretném megtenni a visszavonulása előtt" - fogalmazott Thiem.

A húszszoros GS-bajnok Nadalnak 100 megnyert mérkőzés mellett mindössze két veresége van a Roland Garroson: 2009-ben a nyolcaddöntőben a svéd Robin Söderling, 2015-ben a negyeddöntőben Novak Djokovic győzte le. Egy évvel később csuklósérülés miatt nem állt ki harmadik fordulós összecsapására, ezt a három alkalmat leszámítva 2005 óta minden évben ő győzött ezen a tornán.