Társoldalunk:

A Facebookon jelentette be a sportvezető, hogy meg fog halni

2021.03.09. 07:48

A Svéd Atlétikai Szövetség korábbi elnöke, Ulf Ekelund közösségi oldalán jelentette be, hogy rövidesen meg fog halni. A skandináv szakembernek óriási szerepe volt abban, hogy Göteborg 1995-ben megrendezhette az atlétikai világbajnokságot.

A bejegyzés után nem sokkal Ekelund hosszan nyilatkozott az Aftonbladet című lapnak. A 77 éves sportvezető azt mondta, hogy a betegsége végstádiumba érkezett és gyógyíthatatlan. "Nehéz felfognom azt, hogy ez a betegség ilyen gyorsan támad és napjaim vannak hátra" - mondta Ekelund. "A hét végén még a tévében néztem a fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságot. Úgy tűnik, hogy ez volt az utolsó verseny, amit még láthattam, hiszen rövidesen meg fogok halni. Korábban már küzdöttem a bőrrák ellen, de most már rengeteg áttét keletkezett, a legtöbb az agyamban van. Iszonyatosan fáj a fejem és nagyon rosszul vagyok. Felhívtam a szeretteimet és nekik is elmondtam, mi a helyzet. De a világgal is tudatni akartam, ezért tettem fel az írást a közösségi oldalamra. Elvileg a szokásos módon élem a mindennapjaimat, dolgozom is, de nehéz megérteni és elfogadni, hogy hamarosan meg fogok halni. Az orvosok 1 hónapot mondanak, hogy még addig élhetek."

Ekelund elmondta, hogy 2013-ban egyszer már megoperálták, akkor úgy tűnt, hogy meggyógyult a bőrrákból. Azonban később kiderült, hogy ez mégsem így történt. "Csak akkor tudok néha kikapcsolni és nem erre az állapotra gondolni, ha a sportot nézem. Imádom az atlétikát, a biatlont és az alpesi síelést is. Ha ezeket az eseményeket nézem, akkor a gondolataim nem a közelgő halálon járnak".

Forrás