Lakásbérlés kizárva, csak hotelekben szállhatnak meg a wimbledoni tenisztorna résztvevői

Wimbledon, tenisz, teniszpályák
UNITED KINGDOM, London : The courts remained covered as rain delays the start of the third day at the 118th Wimbledon Tennis Championships in Wimbledon, London 23 June, 2004. AFP PHOTO
Vágólapra másolva!
Csak hotelekben szállhatnak meg a wimbledoni tenisztorna résztvevői idén nyáron.

A Daily Mail című lap pénteki cikke szerint ez a játékosok, az edzők és a székbírók számára is kötelező lesz. Az intézkedés célja, hogy csökkenjen a személyes kapcsolattartás a koronavírus-járvány közepette.

Mivel az All England Club környékén csupán néhány szálloda található, a résztvevők nagy többségének a belvárosban kell majd laknia.

Csak hotelekben szállhatnak meg a résztvevők Forrás: AFP

A döntés a játékosokat érintheti a legérzékenyebben, ugyanis gyakran előfordult, hogy házakat béreltek a létesítmény közelében. Rafael Nadal például ugyanezt a lakást bérli, amióta bemutatkozott a wimbledoni torna juniorversenyében. Roger Federer és Novak Djokovic is ezt a megoldást szokta választani, utóbbit gyakran látják a környéken kocogni a torna ideje alatt.

A füves pályás Grand Slam-torna június 28-án kezdődik, egy héttel azután, hogy - a jelenlegi tervek szerint - a brit kormány feloldja a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat. A szervezők egyelőre minden lehetséges forgatókönyvet figyelembe vesznek a verseny lebonyolítására.