Megszületett a megállapodás, kétszer fog összecsapni Tyson Fury és Anthony Joshua

Box Horizontal
British boxer Anthony Joshua celebrates after winning the heavyweight boxing match between Andy Ruiz Jr. and Anthony Joshua for the IBF, WBA, WBO and IBO titles in Diriya, near the Saudi capital on December 7, 2019. - Ruiz seeks to win back the titles that he lost to Ruiz in a shock June defeat in New York in this high-profile duel , dubbed "Clash on the Dunes". (Photo by Fayez Nureldine / AFP)
Vágólapra másolva!
Végtelennek tűnő tárgyalások és egyeztetések után hétfőn délután végre megszületett a megállapodás, így eldőlt, hogy két mérkőzést fog vívni egymással a brit Anthony Joshua és honfitársa, Tyson Fury a vitathatatlan nehézsúlyú profi bokszvilágbajnoki címért.

A 31 éves, amatőrként Londonban olimpiai bajnoki címet nyerő Joshua jelenleg a WBA, a WBO és az IBF bajnoki övét őrzi, míg a 32 éves Tyson Fury a WBC bajnokának mondhatja magát.

A helyszín és az időpont még nem ismert, de a Sky Sports értesülései szerint előbbiből bőven van választék, hiszen Nagy-Britannia mellett az Egyesült Államok, Dubaj, Katar, Kína, Szingapúr és Szaúd-Arábia is nagyon szívesen otthont adna az év (feltételezzük, hogy legalább az első mérkőzésre még idén sor kerül) egyik legjobban várt sporteseményének.

"Tőlem lehet bárhol. Hazai pályán, a Közel-Keleten, a kertemben, vagy akár az ő kertjében, nekem édes mindegy" – mondta a helyszínről a nem válogatós Joshua, aki eddigi utolsó előtt meccsét éppen Szaúd-Arábiában vívta, és nyerte meg kiütéssel az őt korábban legyőző Andy Ruiz ellen. A szaúdiak akkor 40 millió dollárt fizettek ki Eddie Hearn promóternek, és az ESPN szerint ennél kevesebbért aligha fogja egyetlen jelentkező is megkapni az összecsapás megrendezésének a jogát.

"Ez a legnagyobb mérkőzés az ökölvívásban, egyúttal a világ egyik legnagyobb sporteseménye is. Ez egy hatalmas, hatalmas győzelem lesz annak az országnak, amelyik ezáltal szeretné magára irányítani a figyelmet" – kezdte meg a reklámhadjáratot Hearn, egyúttal jelezve a közel-keleti rendezés valószínűségét is.

Joshua azt is elmondta, hogy ő már edzőtáborban, és úgy készül, hogy júniusban sor kerül az első összecsapásra.