Társoldalunk:

Bronzéremmel vigasztalódhat az olimpiáról lemaradó magyar birkózó

2021.03.20. 17:04

Barka Emese bronzérmet szerzett a nők 57 kilogrammos kategóriájában az európai birkózók BOK Csarnokban zajló olimpiai kvalifikációs versenyének szombati napján.

A csepeliek Európa-bajnoka a pénteki negyeddöntő elvesztésével a tokiói kvótáról lemaradt, de legyőzőjének, az ukrán Alena Akobija Hrusinának a fináléba kerülése után a szombati helyosztón folytathatta szereplését.

A már igazi téttel nem bíró éremcsatában Barka jobb volt Sara Johanna Lindborgnál, akit a második menet elején levitt és kétszer megpörgetett. A jól küzdő svéd később 7-3-ra mérsékelte hátrányát, ám a fordításra nem volt esélye.

Barka Emese (pirosban) és Sara Johanna Lindborg a nők 57 kg súlysúlycsoportjának bronzmérkőzésén a birkózók európai olimpiai kvalifikációs versenyén a budapesti BOK Sportcsarnokban 2021. március 20-ánForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Barkához hasonlóan a viadal másik három magyarja, Szekér Szimonetta (53 kg), Szabados Noémi (68 kg) és Németh Zsanett (76 kg) sem tudott olimpiai indulási jogot szerezni, ami a magyar női birkózók közül eddig csak a 2019-es világbajnokságon ötödik Sastin Mariannának sikerült.

Újabb kvótát már csak egyetlen versenyen, Szófiában a májusi világkvalifikációs tornán osztanak a sportágban.