Vágólapra másolva!
Nagyszerűen kezdték a magyar sportlövők az Újdelhiben zajló világkupaversenyt: a szombati napon Péni István ezüst-, Dénes Eszter pedig bronzérmet nyert légpuskában.

A viadal honlapja szerint az indiai versenyen a szokásoktól eltérően az alapversenyeket a finálék előtti napon rendezik. A 10 méteres puskásoknál pénteken öt magyar volt érdekelt.

A férfiaknál az Európa-bajnoki címvédő, már olimpiai kvótás Péni 629,6 körrel az ötödik lett az alapversenyben és biztosan jutott a döntőbe. A szintén tokiói induló Sidi Péter 625,9 körrel a 15., míg Pekler Zalán 621,3 körös eredménnyel a 30. pozícióban zárt.

Péni István ezüstérmes Újdelhiben Forrás: MTI/Illyés Tibor

A szombati fináléban Péni az első tíz lövés után vezetett, majd az amerikai Lucas Kozeniesky a 12. sorozatban utolérte, a folytatásban pedig megelőzte őt. A két puskás végig egymással csatázott a győzelemért, riválisaik sorra estek ki mögülük, a végén pedig mindössze egyetlen tized döntött (249,9-249,8) az amerikai javára.

A nőknél az alapversenyben a tavalyi kontinensviadalon hatodik Dénes Eszter remekelt, 629,8 körös teljesítménnyel a legjobb volt a mezőnyben. Az Egyesült Államokban tanuló Horváth Lea 625,1 körrel a 21. helyen végzett.

Dénes, az UTE 19 éves tehetsége a döntőben is jól lőtt, végül harmadik lett úgy, hogy a 22. sorozat után szétlövésben maradt alul a végül ezüstérmes amerikai Alison Marie Weisszel szemben, aki hozzá hasonlóan 230,2 körnél járt 22 lövés után. A versenyt a szintén amerikai Mary Carolynn Tucker nyerte meg 251,5 körös eredménnyel.

Újdelhiben hat puskás képviseli a magyar színeket.