Fucsovics Márton nagy csatában jutott tovább Miamiban

Fucsovics Márton tenisz Roland Garros
Hungary's Marton Fucsovics reacts during his men's singles first round tennis match against Russia's Daniil Medvedev on Day 2 of The Roland Garros 2020 French Open tennis tournament in Paris on September 28, 2020. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A 29. helyen kiemelt Fucsovics Márton két rövidítés után 7:6, 6:7, 6:4-re győzte le az ausztrál Thanasi Kokkinakist Miamiban zajló kemény pályás tenisztorna 4.3 millió dollár (1.3 milliárd forint) összdíjazású férfiversenyének második fordulójában.

Fucsovics Márton hiába volt három bréklabdája is az első szettben, végül rövidítésben nyert. A második szettben Kokkinakis bizonyult jobbnak a rövidítésben, így egyenlíteni tudott. A döntő játszmában több brék is volt, amelyből végül a magyar teniszező jött ki jobban, 6:4-re megnyerte és bejutott a 3. fordulóba.

Fucsovics három szettben jutott tovább Miamiban Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A nyíregyházi játékos a 32 között Andrej Rubljovval találkozik, akivel márciusban már kétszer összecsapott. A rotterdami döntőt és a dubaji negyeddöntőt is - az ezúttal negyedik kiemelt - orosz nyerte, aki a dohai negyeddöntőből Fucsovics visszalépése miatt játék nélkül jutott tovább.

ATP-torna, Miami, 2. forduló (64 közé jutásért):
Fucsovics (magyar, 29.)-Kokkinakis (ausztrál) 7:6 (7-3), 6:7 (4-7), 6:4